Cikla je dobra za snižavanje kolesterola i triglicerida

Cikla je dobra za snižavanje kolesterola i triglicerida

Pripremite sebi jako zdrav napitak od cikle koji će smanjiti povišeni kolesterol i trigliceride u organizmu. Još jednom se cikla pokazala uspješnom u liječenju.
Kolesterol se kroz naše tijelo prenosi pomoću specijalnih prijenosnika koje zovemo lipoproteini. Iako, postoji nekoliko vrsta prenosilaca kolesterola, nama su posebno zanimljivi lipoproteini male gustoće (LDL) i lipoproteini velike gustoće (HDL).

Povišena razina ukupnog i LDL-kolesterola te smanjena razina HDL-kolesterola povećavaju rizik za razvoj bolesti srca i krvnih žila. Logično, da se u suprotnom slučaju rizik od tih oboljenja smanjuje.

Lipoproteini male gustoće (LDL) prenose kolesterol iz jetre krvlju do stanica. Višak kolesterola, kojega stanica ne koristi, može se taložiti na stjenkama arterija koje nose krv do srca i mozga. Te nastale naslage mogu se taložiti i tako s vremenom mogu uzrokovati prvenstveno aterosklerozu, a potom i ostale bolesti srca i krvožilja. Ovo je razlog zašto se LDL-kolesterol naziva “loš” kolesterol.

Lipoproteini velike gustoće (HDL) su molekule koje cirkuliraju kroz krv i uklanjaju višak kolesterola iz krvi i tkiva vraćajući ga u jetru. Na ovaj način smanjuje se vjerojatnost nagomilavanja kolesterola na stjenkama žila kao i vjerojatnost razvoja kardiovaskularnih bolesti, zbog čega se HDL-kolesterol naziva “dobar” kolesterol.
Dok ne dođe do toga, možete isprobati ovaj prirodni lijek
Jako dobra prirodni lijek protiv povišenog kolesterola i triglicerida. Evo recepta za pripremu i uputa za primjenu lijeka.

Ciklu očistit i staviti u sokovnik zajedno sa 5 komada limuna. Iscijediti 1,5l soka i sipati u bocu od 1,5l.

Pjena koja se napravi cijeđenjem soka isto se pretoči u bocu. Zatvoriti bocu i staviti u frižider. Pije se 1dcl prije podne i 1dcl navečer.

Svaki put prije upotrebe soka protresti malo bocu. Nekim ljudima potrebna je jedna doza od 1,5l ovog napitka da bi regulirali povišen kolesterol i trigliceride a pojedinim 2 doze a sve zavisi od organizma.

 

Više o dobrim stranama cikle saznajte u našim člancima:

CIKLA – Povrće koje je puno nutritivnih elemenata važnih za naše zdravlje

Pririodni sok od cikle

Kako se pravi sirup od mrkve, cikle i limuna

 

izvor:

www.kakolijeciti.com